Olej z piemontských orieškov BIO Podor
11,48 €
Vo zľave produkt Olej z piemontských orieškov BIO Podor od výrobca Podor u nás nájdete v akcii za 11,48 €.
-
Výrobca/Značka:
Olej z piemontských orieškovBIO olejeLieskové orechyLieskové orechy pestované v severnej oblasti Talianska zvanej Piemont, nazývané aj odrodou Tonda Gentile sú označované ako jedny z najchutnejších, najkvalitnejších a najdrahších na svojho druhu na svete. Lieska sa tam pestuje v nadmorskej výške 150 – 750 metrov. Plody liesky pestovanej v oblasti Piemontu sú zvlášť cenné pre svoje vynikajúce vlastnosti. Lieskovce majú guľatý tvar, vo vnútri tenkej škrupiny je semeno obtiahnuté tenkým filmom. Semeno má delikátnu chuť a vôňu. Tento lieskový orech sa rozšíril z pôvodnej piemontskej oblasti aj do iných práve pre svoje vynikajúce vlastnosti a adabtabilitu. Celosvetovo je táto odroda považovaná za jednu z najkvalitnejších odrôd liesky. Olej z piemontských orieškov má intenzívnu vôňu a chuť po jemnom pražení. Je lisovaný za studena a obsahuje nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny. Je 100% prírodný a nefiltrovaný. Oriešky sa skladujú v chladiarni pri ideálnej teplote, vďaka ktorej nestrácajú svoje výživné hodnoty a kvalitu. Oleje sú vyrábané bez umelých konzervantov, arómy, bez ochucovadiel a umelých farbív. Výživné hodnoty v 100 g oleja z piemontských orieškov:Polynenasýtené mastné kyseliny: 17 gNasýtené mastné kyseliny: 7 gOmega-3 mastné kyseliny: 0,2 %Omega-6 mastné kyseliny: 11,7 %Omega-9 mastné kyseliny: 80,4 %Vitamín E: 35 mgv oleji z lieskových orieškov sa nachádza celý rad vitamínov, okrem vitamínu E obsahuje vitamíny skupiny B – B1, B2, B6, vitamín C, vápnik, horčík, železo, zinok, sodík, fosfor a aminokyseliny. Obsahuje kyselinu linolénovú, linolovú, olejovú. Olej obsahuje vysoké množstvo rastlinných bielkovín. Priaznivé účinky oleja z piemontských orieškov:zvyšuje obranyschopnosť organizmuje vhodný pri diétachje vhodný pre pacientov trpiacich cukrovkoumá stimulujúce účinky pri zvýšenej fyzickej a psychickej námahe Využitie oleja:olej sa používa nachádza svoje využitie najmä v studenej kuchyni pri príprave omáčok a šalátovje vhodný do cestovín, k rybám a mäsupridáva sa do cukroviniek, koláčov V kozmetickom priemysle sa olej pridáva do rôznych krémov a mastí, má regeneračné a vyživujúce vlastnosti. Lieskové oriešky z Piemontu sú výnimočné jemnou a lahodnou chuťou. Svoj podiel na tom má geografická poloha, v ktorej sa tieto liesky pestujú. Je to oblasť Alta Langa, z ktorej sa rozšírili do oblasti Piemontu. Od roku 2014 je táto oblasť, presnejšie pôda chránená ako mimoriadna pôda zaradením do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. S ohľadom na zachovanie mimoriadnosti pôdy sa stromy vysádzajú v počte 200 – 500 kusov na hektár. Plody sa nezbierajú zo stromov, ale nechávajú sa voľne padnúť. Proces sušenia prebieha buď na slnku alebo pomocou teplovzdušného sušiča, následne sú lieskové oriešky uložené v tenkých vrstvách. Vďaka vysokému podielu tukov sa z lieskových orieškov vyrábajú oleje alebo múka. Kyselina olejová v nich obsiahnutá umožňuje udržanie nízkej hladiny cholesterolu podobne ako pri požívaní extra panenského olivového oleja. Vitamín E zasa zaručuje vysokú mieru antioxidačných látok, ktoré chránia imunitný systém a pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam. Skladovanie:Olej sa v neotvorenom stave môže skladovať 16 mesiacov na chladnom, suchom a tmavom mieste. Po otvorení sa odporúča spotrebovať do 3 – 4 mesiacov a skladovať v chladničke. Krajina pôvodu: Rakúsko.